02 816 35 53
0889 898 505
Начало » Технологии » Технологията Talalay »
Технологията Talalay

Това е холандска технология, въведена в производство през 1940 година. Едва в последното десетилетие тя става достъпна за производството на латекс за матраци. 

 Латексът Talalay има по-голяма степен на компресия от обикновения латекс, затова дава по-качествена опора, като успява да разпредели по-равномерно тежестта на тялото по повърхността. Благодарение на голямата си еластичност той създава независима повърхност и не предава движението на половинката ни. Отворената структура на латекса Talalay позволява отлична вентилация за спокоен сън. И най-важното – този специален латекс е много по-издърждлив и винаги запазва своите качества.

Технологията Talalay

Разликата между латекса Talalay и обикновения латекс става ясна дори с първото докосване. 

 Технологията Talaaly използва същите съставки както обикновения латекс, но се произвежда и обработва по много по-иновативна технология. След като съставките се смесят и разбъркат, те се изливат в много фина форма с хиляди загряващи елементи. Въздухът от формата се изтегля и това създава вакуум, който кара въздушните балончета в сместа да се разширят и тя да изпълни формата. Така се създава отворена и равномерна структура. За да се запази това качество, само няколко секунди след вакумирането, сместа мигновено се замразява до -30 градуса. Това замразяване запазва идеалната структура и не позволява на синтетичните съставки да се утаят на дъното. След това материалът се обработва с въглерод за да се стабилизира отворената структура отвътре. Нагрява се до 115 градуса, така че да се втвърди достатъчно, за да мине през миещата машина. Тази машина впръсква вода в латекса, а след това я изцежда с валяци и така отмива всички остатъчни частици. Накрая латексът се изсушава и нагрява под висока температура за 8 часа, за да вулканизира и придобие финалните си качества.

 

Повече за Talalay можете да научите на:

 

http://www.radiumfoam.nl/

Къде да пробвам
и как да купя?
Сравнение
на матраци
Гаранция и регистрация
Безплатна доставка