02 816 35 53
0889 898 505
Начало » Технологии » Talalay латекс »
Talalay латекс

Латексът, произведен по технологията Talalay, има в състава си допълнителни съставки за здравина и еластичност. При сложен девет-стъпков процес се създава напълно отворена и равномерна структура от големи клетки, позволяваща му да „диша“ свободно.
Латексът Talalay се свива много повече и по-равномерно от обикновения. Този материал не задържа влага и топлина и осигурява комфортен и здравословен сън.

 

Talalay латекс

Методът за производство на латекс Talalay е открит близо 100 години след метода Dunlop, по който се произвежда обикновения латекс, но поради изключително високата си цена, не намира широко приложение. Едва в последните няколко години се постига значително намаляване на цената, благодарение на което тази технология става достъпна за производство на висок клас латексови матраци. Технологията, която използват нашите матраци от най-висок клас, е патентована под името Vita Talalay. Латексът Talalay има клетка със сферична форма, която дава по-добро разпределение на напрежението и материалът е по-устойчив. Той има сравнително ниска плътност и е по-мек. Също така се свива много повече и по-равномерно от обикновения латекс. Латексът Talalay запазва мекотата си, независимо на каква тежест е подложен. Широките му сферични клетки с голяма пропускливост позволяват свободно движение на въздуха и така решават проблема с влажността и загряването на обикновения латекс.

Къде да пробвам
и как да купя?
Сравнение
на матраци
Гаранция и регистрация
Безплатна доставка