02 816 35 53
0889 898 505
Начало » Въпроси » Често задавани въпроси »
Често задавани въпроси

Често задавани въпроси

 

Кой е най-здравият материал?
Най-здравите меки материали са латексът ТАЛАЛАЙ и обикновеният латекс. Тяхната структура не се променя и те не слягат.
 
Издръжливи ли са матраците с покет-пружини?
Матраците с покет-пружини са много по-издръжливи от други видове матраци. Техните основи могат да понесат огромни натоварвания без никакви деформации и повреди. Карбоновата стомана в пружините издържа дълги години без да променя качествата си и така задържа комфорта на матрака много по-дълго.
 
Кой е най-ортопедичният материал?
За ортопедичност при меките материали може да се говори само и единствено при напълно ортопедична основа. Най-ортопедичната основа е покет-пружинната основа с много голям брой пружини. Когато основата на матрака е ортопедична, към нейните качества могат да добавят най-много латексът Талалай и мемори пяната с висока плътност.
 

Често задавани въпроси

Кой материал е най-дишащ?
За въздухопропускливостта на материала най-важна е неговата структура. Има много евтини полиуретанови и мемори пяни, които имат затворена структура и затова въздухът, заклещен между стените им, действа като изолатор и загрява. Гарантирано най-дишащият материал е полиуретановата пяна с клетъчна структура. След нея се нареждат скъпите материали Талалай, а под тях са латексът и качествената мемори пяна.

 

Осигурява ли АМИКОР 100% защита от акари?
Амикор осигурява 100% защита от развитието на акари в повърхността на калъфа до 200 изпирания. Акарите обаче се развиват и в завивките и чаршафите, затова те трябва да се перат редовно.
 
Как да изперем калъфа на матрака?
Калъфите се свалят и перат при температура на водата до 60 градуса във всяка домашна пералня. Калъфите се състоят от 2 симетрични части и така, докато перете едната част, можете да спите върху другата му част. Препоръчително е калъфът да се пере веднъж на няколко седмици.
 
Може ли матракът да се ползва без калъф?
Да, може! Въпреки това калъфът предпазва матрака, затова препоръчваме да не спите на матрака без калъф. Когато матракът се ползва без калъф, меките му материали стават по-податливи на износване.
 
Какъв е ефективният живот на един матрак?
Ефективният живот на матрака много зависи от материалите в него. Ако той е направен от нискокачествен, нетемпериран бонел, матракът може да пропадне и да стане негоден за качествена отмора само след няколко месеца. Същото важи и за некачествена полиуретанова основа на матрака. Добрите покет пружини задържат 100% от качествата си за поне 10 години.  Латексът издържа много повече от 10 години при правилно ползване, но не го предлагаме заради факта, че не е добър за основа.

 


Къде да пробвам и как да купя?
Сравнение на матраци
Гаранция и регистрация
Безплатна доставка